Téli szabadság

Télen is mozgásban a síelők paradicsomában: Gasteinertal – Bad Gastein, Bad Hofgastein, Dorfgastein

Síterepek a közelben‏

badgastein

Bad Hofgasteinban a Schlossalm-, a közeli (2,5km) Angertal síközpontban, Dorgasteinban és Bad Gasteinban is területén remek sípályákat találunk mintegy 200 km összhosszúságban, 830 – 2686 m-es tengerszint feletti magasságban, közöttük pedig 50 sílift segíti a “közlekedést”. Sportgasteinban (1700-2400 m-en ) még áprilisban is kiváló hóviszonyok várják a téli sportok szerelmeseit. Az alpesi sí mellet természetesen több, jól karban tartott pálya várja a sífutás szánkózás és a téli jogging hódolóit, de korcsolya- és curlingpálya valamint több síiskola is működik Bad Hofgasteinban.
www.gastein.com

A gasteini pályarendszer része a Ski Amadé sí régiónak.

Egyetlen síbérlet ( Ski Amadé bérlet) 865 km-nyi sípályára (Salzburgi Sportvilág, Schladming – Dachstein Tauern, Gastein, Hochkönig téli birodalma és a Großarl-völgy vidékeire) érvényes. Kedve szerint carvingozhat és snowboardozhat nem csak a Gastein völgyben hanem például a szomszédos völgyek Gasteinnal “síhintákkal” összekötött hegyein. A Ski Amadé sívidékein sport, móka és határtalan sí élvezet a jelszó.

Az egyik ezek közül: Bad Gastein. Összesen 70 km gondosan ápolt lejtő, minden nehézségi fokozatban és 14 feljutási lehetőség (hét húzólift, három libegő és négy kabinos), mindez pedig egészen Bad Gasteintõl (1000 m) kiindulva a 2246 m magas Stubnerkogelig. A sízés és snowboardozás mellett megannyi más sportlehetőségek is kínálkoznak; így sífutás, sítúrázás, jég falmászás, korcsolyázás, jégteke, lovas szán túrák, indoor golf, squash, tenisz (fedett csarnokban) és még hosszasan lehetne sorolni.

ski-1248396_1920

Bad Gasteinel közvetlen összeköttetésben van Bad Hofgastein, ahol további 51 km pálya és 11 felvonó (három húzólift, öt libegõ és három kabinos) áll rendelkezésünkre egészen 2300 m-ig. Innen indul a sí régió leghosszabb pályája: a 8 km-es Hohe Scharte. Gasteintõl nem messze (10 km) található a meglehetősen hó biztos Sportgastein, melynek lejtői (összesen 24 km) és felvonói (egy húzólift és két kabinos) 1590 és 2686 m között terülnek el, így meglehetősen hó biztosnak mondhatóak, nem beszélve a lélegzetelállító kilátásról.

Kapcsolódó oldal: Ausztria infó

Sportolásban megfáradt tagjainkat kényeztessük Bad Hofgastein Aquaparkjában, az ALPEN THERME GASTEIN 6 “világában” (szépségszalonnal és gyermek-részleggel) vagy Bad Gasteiban, a FELSEN THERME termálfürdőben.