Egészség, Wellness és gyógyüdülés

Bad Hofgastein, az egészség paradicsoma

Bad Hofgastein a Gastein-völgy legkorszerűbb idegenforgalmi infrastruktúrájú üdülőhelye. A hangulatos városka a völgy legszélesebb és legnaposabb részén, 85o m tengerszint feletti magasságban fekszik. Rendkívül megkapó, mutatós városképe valódi alpesi hangulatot áraszt, sétálóutcáit pedig számos kis üzlet, étterem és panzió szegélyezi. A városközpontban teljesen új kongresszusi és terápiás központ található, melyet gyönyörűen gondozott és árnyas sétaösvényekkel behálózott 120.000m2-es park vesz körül. Lovaglás, tenisz-, golf-, minigolf- és squash-lehetőség a közelben. Hivatásos alpesi túravezetőt bérelve nyaranta gyönyörű magashegyi túrákat tehetünk a környék gleccservölgyeiben és mászható csúcsain.
További nyári programokat és szórakozási lehetőségeket a www.gastein.com weboldalon lehet megtekinteni magyar nyelven is.

Egészség, Wellness és gyógyüdülés

Merítsen új energiát, egészséget és frissességet a gasteini termálvízből! A 42-47 C° hőmérsékletű, radon tartalmú gyógyvíz modern vezetékhálózaton jut el a forrásoktól a bad gasteini és bad hofgasteini aquaparkokba (Alpen Theme Gastein Bad Hofgasteinban illetve a Felsentherme Bad Gasteinben, mindkettő radonmentesített termálvízzel).

VILÁGSZERTE EGYEDÜLÁLLÓ és- természetes módon fájdalom mentesít, regenerál a Gasteiner Heilstollen (gasteini gyógybarlang), melynek fúrását az 50-es években arany reményében kezdték meg. A Radhausberg gyomrában a helyett csak egyedülálló gyógy klímát találtak. Független tudományos munkák megerősítik, a vendégek néha csodával határos jelzéseit. A Gasteiner Heilstollen többszöri látogatása után a vendégek 80 – 90 %-a fájdalmai jelentős csökkenéséről tesz tanúságot. Mintegy 2 km mélyen, a Radhausbergben található a barlang gyógyító részlege, melyben a hőmérséklet 37 és 41,5 fok között van, a relatív páratartalom 70% és 100 % között mozog. A levegőben átlagosan 4,5 nano Curie radon található. A radon nemesgáz, amelyet a gyógy barlang levegője ideális koncentrációban tartalmaz regeneráló, anyagcserét serkentő, fájdalomcsillapító és az immunrendszert támogató hatást fejt ki.

Ez a három gyógyfaktor eredményezi együtt a világszerte egyedülálló mikroklímát. A gyógy barlang, valamint a Gasteini termálvíz általános regenerálódásra, sérülések utáni gyors felépülésre is kiváló. Különösen ajánlott a gasteini termálterápia a reumatikus megbetegedések, hát- és derékfájás különböző anyagcserezavarok asztma és | bronchitis, allergiák és a Bechterw-féle betegség valamint többféle egészségügyi megelőzés esetén is.

Fitnesz, sport

Ha komolyabb edzésprogramot tervez, készül a következő maratoni futásra, kerékpáros versenyre vagy egyéb sportot űz, Gasteinben mindenképpen talál szakavatott tanácsadót. A gasteini Leistungszentrum (edzőcentrum) személyre szabott edzés programokat kínál nem csak profi sportolóknak.

Tesztelje az egészségét! A sportorvosi centrum Bad Hofgasteinben a következő területeken kínál egyetemi szintű tanácsadást és programokat úgy a profi, mint a hobbisportolók részére:
Teljesítményfiziológia, sportorvoslás, mentális tréning, súlycsökkentés, alpesi és magashegységi orvoslás, erődiagnosztika, akupunktúra, biofeedback, és fényterápia. A személyes orvosi kíséret és a tökéletes gasteini infrastruktúra ideális környezetet kínál mindenkinek, aki szeretne javítani a sportteljesítményén.